Efficiënte waterafvoer en renovatie: kies voor zinken regenpijpen

Zinken regenpijpen voor renovatie en waterafvoer: een duurzame keuze

Bij het renoveren van een huis zijn er talloze aspecten waar rekening mee moet worden gehouden. Een van deze belangrijke aspecten is de waterafvoer. Het kiezen van de juiste regenpijpen is essentieel om ervoor te zorgen dat het regenwater efficiënt wordt afgevoerd en schade aan het gebouw wordt voorkomen. Een populaire en duurzame keuze voor renovatieprojecten is het gebruik van zinken regenpijpen.

Zink heeft zich door de jaren heen bewezen als een uitstekend materiaal voor regenwaterafvoer. Het biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere materialen, zoals PVC of aluminium. Ten eerste is zink zeer duurzaam en bestand tegen extreme weersomstandigheden. Het kan zonder problemen jarenlang blootgesteld worden aan regen, wind, vorst en zonlicht, zonder dat het zijn kwaliteit verliest.

Daarnaast heeft zink een natuurlijke corrosieweerstand, waardoor het niet roest of corrodeert zoals sommige andere metalen dat wel doen. Dit betekent dat zinken regenpijpen weinig onderhoud vergen en lang meegaan, wat kostenbesparend is op de lange termijn.

Eén van de grote voordelen van zink is ook de esthetische waarde ervan. Zink geeft een klassieke en tijdloze uitstraling aan een gebouw. Het past goed bij zowel traditionele als moderne architectuur en voegt een vleugje elegantie toe aan de gevel. Bovendien ontwikkelt zink na verloop van tijd een natuurlijke patinalaag, die het materiaal een uniek karakter geeft en bijdraagt aan de esthetiek van het gebouw.

Naast de duurzaamheid en esthetische waarde bieden zinken regenpijpen ook functionele voordelen. Ze hebben een grote doorvoercapaciteit, waardoor ze grote hoeveelheden regenwater snel kunnen afvoeren. Dit is vooral belangrijk in gebieden met veel neerslag, waar wateroverlast kan ontstaan als de afvoer niet efficiënt genoeg is.

Bij het kiezen van zinken regenpijpen voor renovatieprojecten is het raadzaam om samen te werken met professionals die ervaring hebben met dit materiaal. Zij kunnen advies geven over de beste maatvoering en installatietechnieken om ervoor te zorgen dat de regenwaterafvoer optimaal functioneert.

Kortom, zinken regenpijpen zijn een uitstekende keuze voor renovatieprojecten als het gaat om waterafvoer. Ze bieden duurzaamheid, esthetische waarde en functionele voordelen die bijdragen aan een succesvolle renovatie. Overweeg daarom om zink te gebruiken voor jouw volgende renovatieproject en geniet van de vele voordelen die dit materiaal te bieden heeft.

 

9 Veelgestelde vragen over het installeren van zinken regenpijpen voor renovatie en waterafvoer

 1. Wat is de beste manier om zinken regenpijpen voor renovatie en waterafvoer te installeren?
 2. Welke materialen zijn nodig voor het installeren van zinken regenpijpen voor renovatie en waterafvoer?
 3. Hoeveel kost het om zinken regenpijpen voor renovatie en waterafvoer te laten installeren?
 4. Is het mogelijk om de installatie van zinken regenpijpen voor renovatie en waterafvoer zelf uit te voeren?
 5. Welke eisen moet je aan de installatie van zinken regenpijpen voor renovatie en waterafvoer stellen?
 6. Wat is de levensduur van geïnstalleerde zinken regenpijpen voor renovatie en waterafvoer?
 7. Welke onderhoudsmaatregel moet je nemen bij geïnstalleerde zinken regepijpen voor renoveren en afwatering?
 8. Is er eigenlijk verschil tussen plastische of metalene pijpleiding binnenshuis of buitenshuis gebruiken ?
 9. Waar kan je kwaliteitsvolle materiale vindennvoor het installeren vanz inkte piplines binnenshuis of buitenshuis ?

Wat is de beste manier om zinken regenpijpen voor renovatie en waterafvoer te installeren?

Het correct installeren van zinken regenpijpen is essentieel om ervoor te zorgen dat ze optimaal functioneren en lang meegaan. Hier zijn enkele belangrijke stappen om te volgen bij het installeren van zinken regenpijpen voor renovatie en waterafvoer:

 1. Plan de installatie: Voordat je begint, is het belangrijk om een gedetailleerd plan te maken voor de plaatsing van de regenpijpen. Dit omvat het bepalen van de beste locatie voor de afvoer, het berekenen van de benodigde lengtes en bochten, en het bepalen van de juiste diameter van de pijpen.
 2. Verzamel alle benodigde materialen: Zorg ervoor dat je alle benodigde materialen bij de hand hebt voordat je begint met de installatie. Dit omvat zinken regenpijpen, beugels voor bevestiging aan de muur, verbindingsstukken, bochten en hulpstukken.
 3. Voorbereiding van de ondergrond: Controleer of de ondergrond waarop je de regenpijpen wilt monteren stabiel en stevig is. Reinig indien nodig het oppervlak en verwijder eventuele obstakels die in de weg kunnen zitten.
 4. Monteer de beugels: Bevestig eerst stevige metalen beugels aan de muur op regelmatige afstanden. Deze beugels dienen als ondersteuning voor de regenpijpen.
 5. Snijd op maat: Meet en markeer nauwkeurig waar je elke sectie van de regenpijp moet snijden. Gebruik een geschikt gereedschap, zoals een zinksnijder of een decoupeerzaag, om de pijp op maat te snijden.
 6. Verbind de pijpen: Sluit de verschillende secties van de regenpijp aan met behulp van verbindingsstukken en hulpstukken. Zorg ervoor dat de verbindingen stevig en waterdicht zijn.
 7. Plaats bochten: Indien nodig kun je bochten in de regenpijp plaatsen om deze naar de gewenste richting te leiden. Zorg ervoor dat de bochten goed vastzitten en dat er geen lekken ontstaan.
 8. Bevestig aan beugels: Plaats de regenpijp op de beugels die je aan de muur hebt gemonteerd. Zorg ervoor dat ze stevig vastzitten en niet wiebelen.
 9. Controleer op lekken: Na het installeren van alle secties, verbindingen en bochten, is het belangrijk om het systeem grondig te controleren op eventuele lekken. Dit kun je doen door water door het systeem te laten lopen en visueel te controleren op druppels of vochtige plekken.
 10. Onderhoud: Om zinken regenpijpen in goede staat te houden, is periodiek onderhoud vereist. Reinig ze regelmatig om verstoppingen te voorkomen en controleer op eventuele schade of corrosie.

Het is belangrijk om op te merken dat het installeren van zinken regenpijpen een nauwkeurige klus is die mogelijk professionele vaardigheden vereist. Als je niet zeker bent van je eigen capaciteiten, is het raadzaam om een ervaren professional in te schakelen om de installatie voor jou uit te voeren.

Welke materialen zijn nodig voor het installeren van zinken regenpijpen voor renovatie en waterafvoer?

Voor het installeren van zinken regenpijpen zijn verschillende materialen nodig om ervoor te zorgen dat de installatie veilig en efficiënt verloopt. Hier zijn de belangrijkste materialen die je nodig hebt:

 1. Zinken regenpijpen: Dit is uiteraard het belangrijkste materiaal. Kies voor hoogwaardige zinken regenpijpen die geschikt zijn voor jouw specifieke renovatieproject. Meet de benodigde lengte en diameter van de pijpen nauwkeurig op voordat je ze aanschaft.
 2. Beugels en bevestigingsmaterialen: Om de zinken regenpijpen stevig aan de gevel te bevestigen, heb je beugels en bijbehorende bevestigingsmaterialen nodig. Deze zorgen ervoor dat de regenpijp stabiel blijft, zelfs bij hevige wind of waterstroming.
 3. Verbindingsstukken: Om verschillende delen van de regenpijp met elkaar te verbinden, heb je geschikte verbindingsstukken nodig, zoals bochten, T-stukken en koppelstukken. Deze zorgen voor een naadloze overgang tussen de verschillende delen van het afvoersysteem.
 4. Afsluitdoppen: Het is belangrijk om de uiteinden van de zinken regenpijpen af te sluiten om te voorkomen dat er vuil of bladeren in terechtkomen. Gebruik daarom afsluitdoppen aan beide uiteinden van de pijp.
 5. Kit of afdichtingsmateriaal: Om ervoor te zorgen dat de verbindingen tussen de verschillende onderdelen van het afvoersysteem waterdicht zijn, is het raadzaam om kit of ander geschikt afdichtingsmateriaal te gebruiken. Dit voorkomt lekkages en zorgt voor een efficiënte waterafvoer.
 6. Gereedschap: Voor de installatie van zinken regenpijpen heb je ook enkele basisgereedschappen nodig, zoals een meetlint, zaag, boormachine, schroevendraaier en eventueel een soldeerbout (indien nodig voor het solderen van verbindingen).

Het is belangrijk om samen te werken met professionals die ervaring hebben met het installeren van zinken regenpijpen. Zij kunnen je helpen bij het selecteren van de juiste materialen en zorgen voor een correcte installatie volgens de geldende normen en voorschriften.

Hoeveel kost het om zinken regenpijpen voor renovatie en waterafvoer te laten installeren?

De kosten voor het installeren van zinken regenpijpen kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de lengte van de pijpen, het aantal bochten en aftakkingen, de complexiteit van de installatie en de tarieven van de gekozen professional.

Over het algemeen zijn zinken regenpijpen iets duurder dan PVC-regenpijpen, maar ze bieden wel een langere levensduur en esthetische voordelen. Het is belangrijk om te investeren in hoogwaardige materialen en vakmanschap om ervoor te zorgen dat de installatie duurzaam is en goed functioneert.

Om een nauwkeurige prijsopgave te krijgen voor het installeren van zinken regenpijpen, is het raadzaam om contact op te nemen met professionele installateurs of aannemers die ervaring hebben met dit type werk. Zij kunnen je voorzien van een offerte op maat op basis van jouw specifieke projectvereisten.

Het is ook aan te raden om meerdere offertes te vergelijken voordat je een definitieve beslissing neemt. Dit stelt je in staat om prijzen, diensten en garanties te vergelijken, zodat je de beste deal kunt vinden die past bij jouw budget en behoeften.

Onthoud dat hoewel de initiële kosten misschien iets hoger zijn voor zinken regenpijpen, ze op de lange termijn vaak kosteneffectiever zijn vanwege hun duurzaamheid en langere levensduur. Het investeren in hoogwaardige materialen en professionele installatie kan je gemoedsrust geven, wetende dat jouw waterafvoersysteem goed functioneert en weinig onderhoud vereist.

Is het mogelijk om de installatie van zinken regenpijpen voor renovatie en waterafvoer zelf uit te voeren?

Het is mogelijk om de installatie van zinken regenpijpen zelf uit te voeren, maar het vereist wel enige kennis en ervaring op het gebied van loodgieterij en bouw. Het is belangrijk om te weten dat een correcte installatie cruciaal is voor een goede werking van de regenwaterafvoer en om mogelijke lekkages of andere problemen te voorkomen.

Als je ervoor kiest om zelf de zinken regenpijpen te installeren, zijn hier een paar belangrijke stappen die je moet volgen:

 1. Plan en ontwerp: Begin met het plannen van de locatie en het traject van de regenpijpen. Meet nauwkeurig de afstanden en hoeken waarop ze moeten worden geplaatst. Maak ook een schets of tekening van het systeem.
 2. Verzamel materialen: Zorg ervoor dat je alle benodigde materialen hebt, waaronder zinken regenpijpen, beugels, koppelstukken, afdichtingsmiddelen en gereedschappen zoals een zaag, boor en meetgereedschap.
 3. Voorbereiding: Bereid de gevel voor door eventuele oude regenpijpen te verwijderen en het oppervlak schoon te maken. Markeer de plaats waar de nieuwe beugels moeten worden bevestigd.
 4. Snijden en monteren: Meet de lengte die je nodig hebt voor elke pijp en zaag deze op maat met behulp van een geschikte zaag voor zink. Bevestig vervolgens de beugels op hun aangewezen plaatsen en monteer de regenpijpen op de juiste manier.
 5. Aansluiten en testen: Sluit de regenpijpen aan op het dakgootsysteem en zorg ervoor dat alle verbindingen goed zijn afgedicht. Test het systeem door water door de pijpen te laten stromen en controleer of er geen lekkages zijn.

Het is belangrijk om op te merken dat het installeren van zinken regenpijpen technische kennis en vaardigheden vereist, evenals het juiste gereedschap. Als je twijfelt over je capaciteiten of als het een complex project betreft, is het raadzaam om een professionele loodgieter of bouwexpert in te schakelen. Zij hebben de nodige expertise om ervoor te zorgen dat de installatie correct wordt uitgevoerd.

Onthoud altijd dat een goede installatie van zinken regenpijpen essentieel is voor een efficiënte waterafvoer en om problemen in de toekomst te voorkomen.

Welke eisen moet je aan de installatie van zinken regenpijpen voor renovatie en waterafvoer stellen?

Bij de installatie van zinken regenpijpen voor renovatie en waterafvoer zijn er enkele belangrijke eisen waaraan moet worden voldaan om ervoor te zorgen dat de afvoer efficiënt en duurzaam is. Hier zijn enkele essentiële eisen:

 1. Juiste dimensionering: Het is belangrijk om de juiste maatvoering te bepalen voor de zinken regenpijpen, gebaseerd op het verwachte regenwaterdebiet en het oppervlaktegebied van het dak. Een professionele installateur kan helpen bij het berekenen van de juiste diameter van de regenpijpen om ervoor te zorgen dat ze voldoende capaciteit hebben om het water snel af te voeren.
 2. Correcte positionering: De regenpijpen moeten strategisch worden geplaatst op plaatsen waar het water gemakkelijk kan worden afgevoerd zonder obstakels of verstoppingen te veroorzaken. Ze moeten ook zo gepositioneerd worden dat ze geen schade aanrichten aan andere delen van het gebouw of de fundering.
 3. Goede bevestiging: Zinken regenpijpen moeten stevig worden bevestigd aan de gevel of muur van het gebouw om stabiliteit en duurzaamheid te garanderen, vooral tijdens extreme weersomstandigheden zoals harde wind.
 4. Correcte helling: De regenpijpen moeten een lichte helling hebben in de richting van de afvoerput of riolering, zodat het water vrij kan stromen zonder zich op te hopen in de pijp. Dit voorkomt verstoppingen en zorgt voor een efficiënte waterafvoer.
 5. Kwaliteitsmaterialen: Het is belangrijk om hoogwaardige zinken regenpijpen te gebruiken die bestand zijn tegen corrosie en duurzaam genoeg zijn om jarenlang mee te gaan. Samenwerken met een betrouwbare leverancier die hoogwaardige materialen levert, is essentieel voor een succesvolle installatie.
 6. Professionele installatie: Het installeren van zinken regenpijpen vereist vakmanschap en ervaring. Het is raadzaam om samen te werken met professionele installateurs die bekend zijn met het materiaal en de juiste technieken kennen om een goede installatie te garanderen.

Door aan deze eisen te voldoen, kan de installatie van zinken regenpijpen voor renovatie en waterafvoer op de juiste manier worden uitgevoerd, waardoor optimale prestaties en duurzaamheid worden gegarandeerd. Het inhuren van professionals met expertise op dit gebied is van essentieel belang om ervoor te zorgen dat de installatie correct wordt uitgevoerd volgens de geldende normen en voorschriften.

Wat is de levensduur van geïnstalleerde zinken regenpijpen voor renovatie en waterafvoer?

De levensduur van geïnstalleerde zinken regenpijpen voor renovatie en waterafvoer kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Over het algemeen staat zink bekend om zijn duurzaamheid en lange levensduur.

In ideale omstandigheden kan een goed geïnstalleerde en onderhouden zinken regenpijp tot wel 50 jaar meegaan. Dit betekent dat het materiaal bestand is tegen de test van de tijd en langdurige blootstelling aan diverse weersomstandigheden, zoals regen, wind, vorst en zonlicht.

Echter, het is belangrijk op te merken dat de levensduur van zinken regenpijpen ook afhankelijk is van factoren zoals de kwaliteit van het gebruikte zink, de installatiemethode en de mate van onderhoud. Een professionele installatie door ervaren vakmensen is essentieel om ervoor te zorgen dat de regenpijp correct functioneert en lang meegaat.

Daarnaast speelt ook het onderhoud een rol bij het behoud van de levensduur van zinken regenpijpen. Regelmatige inspectie en reiniging kunnen helpen om eventuele ophoping van vuil, bladeren of andere verontreinigingen te voorkomen die de waterafvoer kunnen belemmeren of schade aan het materiaal kunnen veroorzaken.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel zink een natuurlijke corrosieweerstand heeft, er na verloop van tijd toch kleine slijtage kan optreden. Dit kan resulteren in het ontstaan van een dunne laag witte corrosie, genaamd witroest. Witroest heeft echter geen invloed op de functionaliteit van de regenpijp en kan gemakkelijk worden verwijderd met een zachte borstel of doek.

Al met al is de levensduur van geïnstalleerde zinken regenpijpen voor renovatie en waterafvoer dus over het algemeen lang, met een geschatte levensduur van 50 jaar of zelfs langer bij goede installatie en onderhoud. Het is echter altijd raadzaam om samen te werken met professionals die ervaring hebben met zinken regenpijpen om ervoor te zorgen dat ze correct worden geïnstalleerd en onderhouden voor optimale prestaties en duurzaamheid.

Welke onderhoudsmaatregel moet je nemen bij geïnstalleerde zinken regepijpen voor renoveren en afwatering?

Bij geïnstalleerde zinken regenpijpen voor renovatie en waterafvoer is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren om de levensduur en functionaliteit ervan te behouden. Hoewel zink van nature een corrosieweerstand heeft, kan het na verloop van tijd worden blootgesteld aan vuil, bladeren, mos en andere verontreinigingen die zich kunnen ophopen in de regenpijpen. Hier zijn enkele onderhoudsmaatregelen die je kunt nemen:

 1. Reiniging: Maak regelmatig de zinken regenpijpen schoon om eventuele opgehoopte vuilresten, bladeren of ander afval te verwijderen. Dit kan worden gedaan met behulp van een borstel of een hogedrukreiniger met een lage drukinstelling om beschadiging van het zink te voorkomen.
 2. Controleer op verstopping: Controleer regelmatig of er geen verstoppingen in de regenpijpen zijn ontstaan. Dit kun je doen door water in de dakgoten te gieten en te controleren of het vrij door de pijpen stroomt. Als je merkt dat het water niet goed wegloopt, kan er sprake zijn van een verstopping die moet worden verwijderd.
 3. Inspectie: Voer periodieke visuele inspecties uit om eventuele schade aan de zinken regenpijpen op te sporen. Controleer op roestplekken, scheuren, losse verbindingen of andere tekenen van slijtage. Indien nodig, repareer of vervang beschadigde onderdelen om verdere problemen te voorkomen.
 4. Bescherming tegen corrosie: Overweeg het aanbrengen van een beschermende coating op de zinken regenpijpen om ze te beschermen tegen corrosie en oxidatie. Er zijn speciale coatings verkrijgbaar die het zink kunnen beschermen en de levensduur ervan kunnen verlengen.
 5. Professioneel onderhoud: In sommige gevallen kan het nodig zijn om professioneel onderhoud uit te laten voeren. Een gespecialiseerde vakman kan de regenpijpen grondig inspecteren, eventuele problemen identificeren en indien nodig reparaties uitvoeren.

Het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren om de optimale werking van de zinken regenpijpen te garanderen. Door deze maatregelen te nemen, kun je ervoor zorgen dat het regenwater efficiënt wordt afgevoerd en dat de zinken regenpijpen hun duurzaamheid behouden, waardoor ze jarenlang meegaan.

Is er eigenlijk verschil tussen plastische of metalene pijpleiding binnenshuis of buitenshuis gebruiken ?

Ja, er is een verschil tussen het gebruik van plastic of metalen pijpleidingen binnenshuis en buitenshuis. Het belangrijkste verschil heeft te maken met de omgevingsfactoren waaraan de pijpleidingen worden blootgesteld.

Binnenshuis worden doorgaans plastic (zoals PVC) of metalen (zoals koper) pijpleidingen gebruikt. Hierbij zijn er enkele overwegingen:

Kosten: Plastic pijpleidingen zijn over het algemeen goedkoper dan metalen pijpleidingen, waardoor ze vaak de voorkeur genieten bij binnentoepassingen waar geen specifieke vereisten zijn.

Installatiegemak: Plastic pijpleidingen zijn lichter van gewicht en gemakkelijker te hanteren en te installeren dan metalen pijpleidingen, wat kan helpen bij het vereenvoudigen van het installatieproces.

Corrosiebestendigheid: Metalen pijpleidingen, zoals koper, hebben een hoge corrosiebestendigheid, wat betekent dat ze niet aangetast worden door chemische stoffen in het water of andere omgevingsfactoren. Dit maakt ze geschikt voor drinkwaterleidingen binnenshuis.

Buitenshuis worden meestal metalen (zoals gegalvaniseerd staal) of speciale kunststof (zoals HDPE) pijpleidingen gebruikt vanwege hun vermogen om bestand te zijn tegen de volgende factoren:

Weerbestendigheid: Metalen pijpleidingen kunnen bestand zijn tegen blootstelling aan zonlicht, regen, vorst en andere weersomstandigheden zonder hun structurele integriteit te verliezen. Dit maakt ze geschikt voor buitentoepassingen zoals waterafvoer- en irrigatiesystemen.

Duurzaamheid: Metalen pijpleidingen hebben over het algemeen een langere levensduur dan plastic pijpleidingen, waardoor ze beter bestand zijn tegen slijtage en mechanische belasting in buitenomgevingen.

Bescherming tegen schade: Buitenshuis kunnen pijpleidingen worden blootgesteld aan mogelijke schade door bijvoorbeeld graafwerkzaamheden of impact van objecten. Metalen pijpleidingen bieden over het algemeen meer bescherming tegen dergelijke schade dan plastic pijpleidingen.

Het is belangrijk om rekening te houden met de specifieke vereisten van de toepassing, de omgevingsfactoren en het budget bij het kiezen van het juiste type pijpleiding voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Raadpleeg altijd een professional op het gebied van sanitair of bouw om advies te krijgen dat specifiek is afgestemd op jouw situatie.

Waar kan je kwaliteitsvolle materiale vindennvoor het installeren vanz inkte piplines binnenshuis of buitenshuis ?

Voor het vinden van kwaliteitsvolle materialen voor het installeren van zinken pijpleidingen, zowel binnenshuis als buitenshuis, zijn er verschillende opties beschikbaar:

 1. Gespecialiseerde bouwmaterialenwinkels: Bezoek lokale bouwmaterialenwinkels die gespecialiseerd zijn in dakbedekking en regenwaterafvoer. Deze winkels hebben vaak een breed assortiment aan zinken pijpen, hulpstukken en accessoires van hoge kwaliteit.
 2. Online leveranciers: Er zijn verschillende online leveranciers die hoogwaardige zinken pijpleidingen aanbieden. Door te zoeken naar “zinken regenpijpen” of “zinken dakgoten” krijg je toegang tot diverse webshops waar je de gewenste materialen kunt bestellen en thuis kunt laten bezorgen.
 3. Lokale metaalbewerkingsbedrijven: In sommige gevallen kan het de moeite waard zijn om contact op te nemen met lokale metaalbewerkingsbedrijven. Zij kunnen op maat gemaakte zinkproducten leveren en zelfs installatiediensten aanbieden.

Bij het selecteren van een leverancier is het belangrijk om te letten op de reputatie en ervaring van het bedrijf, evenals de kwaliteit van de aangeboden materialen. Lees beoordelingen en vraag indien mogelijk naar referenties om ervoor te zorgen dat je werkt met betrouwbare professionals.

Daarnaast is het altijd raadzaam om advies in te winnen bij een professional op het gebied van dakbedekking en regenwaterafvoer. Zij kunnen je helpen bij het bepalen van de juiste maatvoering en het selecteren van de benodigde materialen voor jouw specifieke project.

Onthoud dat kwaliteitsvolle materialen essentieel zijn voor een duurzame en efficiënte installatie van zinken pijpleidingen. Investeer daarom in hoogwaardige producten om ervoor te zorgen dat jouw regenwaterafvoersysteem langdurig meegaat en goed presteert.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.